De PADI Open Water Diver-cursus is een opwindende en uitgebreide introductie tot de onderwaterwereld, ontworpen om mensen zonder eerdere duikervaring veilig en zelfverzekerd te maken tijdens het duiken. Deze cursus omvat theoretisch leren, praktische vaardighedenontwikkeling en daadwerkelijke duikervaringen. Hier is een beknopte beschrijving van de inhoud van de PADI Open Water Diver-cursus:

 1. Theoretisch Gedeelte:

  • Duiktheorie: Leer de basisprincipes van het duiken, inclusief druk en de wetten van de fysica die van invloed zijn op duikers.
  • Uitrusting en Technieken: Begrijp de duikuitrusting, onderhoud en correct gebruik. Leer essentiële duiktechnieken en veiligheidsprocedures.
 2. Zwembadsessies:

  • Confined Water Training: Breng de theorie in de praktijk in een gecontroleerde omgeving, meestal in een zwembad. Oefen belangrijke vaardigheden zoals ademhaling onder water, het klaren van je masker en het delen van lucht met je duikpartner.
 3. Open Water Dives:

  • Buitenwaterduiken: Maak ten minste vier open water-duiken onder toezicht van een gekwalificeerde instructeur. Breng de vaardigheden die je in het zwembad hebt geleerd over naar de natuurlijke omgeving. Versterk je zelfvertrouwen en pas je kennis toe op echte duiklocaties.
 4. Evaluatie en Certificering:

  • Theorie- en Praktijkexamens: Demonstreer je begrip van de theoretische concepten en pas je praktische vaardigheden toe tijdens beoordelingen.
  • Certificering: Bij succesvolle afronding ontvang je het PADI Open Water Diver-brevet, waarmee je overal ter wereld kunt duiken tot een diepte van 18 meter.

De PADI Open Water Diver-cursus is niet alleen een leermogelijkheid, maar ook een avontuur dat de deelnemers in staat stelt om de schoonheid van de onderwaterwereld te verkennen terwijl ze een solide basis opbouwen voor veilig duiken.