emergency-first-response

De PADI Emergency First Responder (EFR) cursus is een waardevolle training die duikers en niet-duikers voorziet van essentiële vaardigheden om te reageren op noodsituaties en medische noodgevallen. Ontworpen volgens de nieuwste internationale richtlijnen voor reanimatie en eerste hulp, biedt deze cursus praktische kennis en hands-on training om effectieve eerste hulp te kunnen verlenen. Hier is een overzicht van de inhoud van de PADI Emergency First Responder-cursus:

 1. Primaire Zorg (CPR):

  • Leer levensreddende technieken, waaronder cardiopulmonale reanimatie (CPR), om te reageren op noodsituaties waarbij de ademhaling en/of de hartslag gestopt zijn.
 2. Secundaire Zorg (Eerste Hulp):

  • Ontwikkel vaardigheden voor het verlenen van eerste hulp in verschillende situaties, zoals verwondingen, verstuikingen, breuken en andere medische noodgevallen.
 3. Reanimatie met Automatische Externe Defibrillator (AED):

  • Krijg training in het gebruik van een AED, een draagbaar apparaat dat automatisch een elektrische schok toedient om het normale hartritme te herstellen bij een hartstilstand.
 4. Zorg voor Kind en Baby:

  • Specifieke training voor het verlenen van eerste hulp aan kinderen en baby’s, met aandacht voor unieke behoeften en situaties.
 5. Praktische Scenario’s:

  • Oefen de geleerde vaardigheden in realistische noodsituaties, waardoor je zelfvertrouwen opbouwt en bekend raakt met effectieve reactiemethoden.

De PADI EFR-cursus is niet alleen waardevol voor duikers, maar ook voor iedereen die zijn of haar kennis van eerste hulp wil vergroten. Het curriculum is zo ontworpen dat het praktische toepasbaarheid benadrukt, waardoor cursisten in staat worden gesteld snel en doeltreffend te handelen in noodsituaties. Na afronding van de cursus ontvang je een EFR-brevet, dat twee jaar geldig is en wereldwijd erkend wordt. Het is een belangrijke stap naar het vergroten van de veiligheid en het welzijn, zowel boven als onder water.