De PADI Divemaster-cursus is de eerste professionele stap in de wereld van het duiken. Het is een intensieve training die duikers niet alleen voorbereidt op het begeleiden van andere duikers, maar ook op het assisteren van instructeurs bij het opleiden van nieuwe duikers. De rol van een PADI Divemaster is zowel verantwoordelijk als opwindend, en het omvat een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden. Hier is een overzicht van de inhoud van de PADI Divemaster-cursus:

 1. Leiderschap en Toezicht:

  • Ontwikkel de vaardigheden om duikactiviteiten te organiseren, leiden en toezicht te houden op duikers in verschillende omgevingen.
 2. Assisteren bij Duikcursussen:

  • Leer hoe je duikinstructeurs kunt assisteren bij verschillende PADI-cursussen, waaronder Open Water Diver en Advanced Open Water Diver.
 3. Duiktheorie en Vaardigheden:

  • Verbeter je kennis van duiktheorie, fysica, uitrusting en milieuoverwegingen.
  • Verfijn je duikvaardigheden tot een professioneel niveau.
 4. Praktische Oefeningen:

  • Oefen en demonstreer vaardigheden, zoals navigatie, reddingsscenario’s, en het organiseren van duikactiviteiten.
 5. Assisteren bij Duikcentrumactiviteiten:

  • Word betrokken bij het dagelijkse beheer van een duikcentrum, inclusief briefings, logistiek en klantenservice.
 6. Stagemanagement:

  • Voltooi een stageperiode waarin je assisteert bij echte duikcursussen en -activiteiten, onder begeleiding van een ervaren instructeur.
 7. Kennis van Duikbusiness:

  • Begrijp de zakelijke kant van de duikindustrie, inclusief marketing, verkoop en klantenbinding.

De PADI Divemaster-cursus is een boeiende en uitdagende reis die de deelnemers niet alleen professionele duikvaardigheden biedt, maar ook leiderschapskwaliteiten ontwikkelt. Na succesvolle afronding kun je als PADI Divemaster optreden als gids voor gecertificeerde duikers, assisteren bij duikcursussen en zelfs deelnemen aan de PADI Instructor Development Course (IDC) als je de ambitie hebt om duikinstructeur te worden. Het PADI Divemaster-brevet opent deuren naar een boeiende carrière in de duikindustrie.